Towards Comfo-Veg

Project Description

Beginning April 6, SCI-Arc is pleased to present “Towards Comfo-Veg,” a large scale, site-specific installation designed for the SCI-Arc Gallery by architect and artist Peter Cook and partner Gavin Robotham of London-based CRAB Studio. Building on CRAB’s internationally recognized experimental work, Towards Comfo-Veg introduces an almost completely light-tight, multimedia experiential space welcoming visitors through a single point of entry and leading towards hints of an invented and dreamlike world.

 

A dark, blue tunnel filled with a reassuring yet peculiar soundtrack, introduces a series of peep holes filled with small objects and pictures, further augmented by an additional video projection at the end of the corridor, showcasing CRAB projects and fascinations. A series of winglike, lightweight kites sit above, reminding the viewer of the underlying and consistent search for “lightness.” Turning into the main space, the embryonic Comfo-Veg, a soft sofa sculpture, lines the length of the installation with a backrest of varying height. Created out of a continuous snake of veg colored fabric, the Comfo-Veg invites visitors to sit down and admire a more abstract series of projections of future CRAB ideas. A soundtrack in this area will reinforce the ambiguous nature of the creeping forms and augment the two territories, while a third soundtrack—just before you leave—picks up on the chatter of the CRAB Studio itself.

 

Details

Location: SCI-Arc Gallery

Design Team: Sir Peter Cook, Gavin Robotham, Alice Labourel, Garrett Santo, Elana Pappoff, Benjamin Farnsworth

Status: Completed

 

 

 

 

share this project: