Skopja Footbridge

Project Description

The competition for a footbridge in Skopje to connect a major shopping centre to the opposite bank of the river prompted CRAB studio to suggest that the bridge be enlivened by having a kiosk on it. They then added the notion of movement to the idea. They then decided to add a bar to the kiosk. Thus: you can sense the passing of time as the kiosk moves slowly across, twice a day. The retractable steps give (or deny) access to the Slivovic bar, kids can still get an ice-cream below. As illustrated, its real benefit to the Skopje scene is appreciated at night!

 

 

 

Details

Location: Skopje, Macedonia

Type: Public Bridge

Client: Centar Municipality Skopje

Budget : TBA

Design Team: Peter Cook, Gavin Robotham, Stefano Pessari,  Jean-Baptiste Ruat

 

 

 

 

 

 

 

 

share this project: