CRAB

THE STUDIO OF PETER COOK AND GAVIN ROBOTHAM

CONTACT

PEOPLE

BUILT

TO BE BUILT

PROJECTS

APPROACHES

DRAWINGS

EXHIBITIONS

INTERIORS/FURNITURE

   Innovation Studio, Arts University Bournemouth

< Back

Innovation Studio, Arts University Bournemouth

 

A small infill site between ‘University House’ (the administration block) and the main Workshop block is developed to house a series of ‘focus pads’ that rise up within. With natural studio light shafts that concentrate upon each pad. A lift is shared with the Workshop and every pad is accessible from a 1 in 15 ramp.

 

As with the Drawing Studio, this small building establishes its own particular personality amongst AUB’s family of buildings. Tones of the colour orange vary systematically according to direction. The light shafts avoid a deliberate hierarchy of scale, side windows are tailored to focus upon key positions on the pads: thus the start up teams are subtly identified. It is a sunny, seaside building and a punctuation to the otherwise monochromatic blocks either side.

 

The building is formed from a variety of interdependent flat-faced cones made from CLT (Cross laminated timber)– structural and two-way spanning, prefabricated panels that form environmentally sustainable, structural walls, floors and roofs. These will be treated with pigmented polymer sheeting on the exterior.

 

The project will be complete in 2019.